Jdi na obsah Jdi na menu
 


FHT 2019-2020

⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒⇒

VÝSLEDKY TURNAJŮ

1. TURNAJ SEZÓNY 2019-2020 - „OLD BOYS CUP“  5. ROČNÍKU FRÝDLANT HOCKEY TOUR

Letošní ročník přinesl několik změn v pravidlech turnajů. Zásadními byla změna bodování za umístění v turnaji a nájezdy mezi půlemi..

a) 4.místo 1 bod; 3.místo 2 body; 2.místo 3 body a 1.místo 4 body.

b) po první půli kapitán nominuje 3 hráče na nájezdy. Střídavě soupeři provedou nájezdy prvních hráčů. Pokud oba dají, nebo oba nedají, pokračují nájezdy pravidlem "náhlé smrti". Ten tým, který zvítězil v nájezdech má plusový bod, který využije v případě, že zápas skončí nerozhodně. Pak ten, tým, který vyhrál nájezdy, vyhrál i zápas.

V turnaji stáli Rakeťáci. 

Tým nastoupil ve složení:

Brána                                      David Šlajs 

Obrana                 Robert Táborský   Lukáš Urban

Útok         Tomáš Urban      Honza Svoboda       Marek Bureš

                  Libor Potocký      Jirka Hypš      Honza Macaj 

                                               Jirka Szilagyi    

Panteři neměli obránce a tak se střídal v obraně vždy jeden útočník.                                V prvním duelu Panteři porazili těsně Volanty 2:0.

Ve druhém utkání zahráli poměrně vyrovnanou partii s favorizovanými Old boys, když místní rozhodčí neuznal (po nápovědě hráče Old boys z místního zelinářství) Panterům gól pro údajné postavení hráče v brankovišti. Panteři prohráli 2:4.

S odvěkým rivalem Pandou hráli Panteři poslední zápas, který se jim vůbec nepovedl a bohužel prohráli rozdílem jednoho gólu 2:3.

Panteři tedy obsadili v prvním turnaji 3.místo a už se těší na 2.turnaj, který se koná 2.listopadu.

 

2. TURNAJ SEZÓNY 2019-2020 - „PANDA CUP“  5. ROČNÍKU FRÝDLANT HOCKEY TOUR

V turnaji stáli Old boys. 

Tým nastoupil ve složení:

Brána                                      David Šlajs 

Obrana                 Robert Táborský   Lukáš Urban

                               Jirka Doležal         Jirka Bednář     

Útok         Tomáš Urban      Filip Kousal      Jirka Voháňka

                  Libor Potocký      Honza Macaj    Michal Prokop 

                                  Jirka Hypš     Pavel Karásek   

Panteři tentokrát měli útočníka navíc a tak v prvním zápase posunuli obránce Jirku Bednáře do útoku s vizí postavit proti Pandě ofenzivní tým, který bude hlavně útočit. Bez účasti Old boys, si Panteři mysleli na ty nejčelnější příčky.                                          V zápase se však projevila stará nemoc Panterů z prvních utkání. Panteři jakoby spali a v první půli byli ještě na cestě z Liberce. Panda se chopila příležitosti a brzy vedla 3:0.  Panteři nebruslili, nenapadali a tak po právu prohráli první zápas s Pandou 1:4.

Ve druhém utkání, přes vyhecování v šatně, se herní výkon Panterů výrazně nezlepšil.  V utkání drželi Rakeťáci poměrně vyrovnanou partii a přesto, že Panteři odehráli 80% času ve třetině soupeře, brána soupeře, jako by byla zakletá.                                              S narůstajícím časem získával soupeř na sebevědomí a jen díky Davidovi v bráně jsme neobdrželi gól z četných, nepokrytých úniků.                                                                    Tlak Panterů se nakonec projevil výrazně v posledních minutách, kdy po pěti minutách ve třetině soupeře, nakonec těsně před koncem tým konečně skóroval. Panteři porazili Rakeťáky 1:0.

Ve třetím zápase bylo jasnou povinností Panterů soupeře porazit. Opět se však Panteři nedostali do tempa. Málo bruslili a nepohlídali si úniky soupeřů.                                Panteři právem prohráli s Volanty 2:5 a odcházeli z turnaje s pachutí nesplněného cíle.  

Panteři obsadili i v druhém turnaji 3.místo.

 

3. TURNAJ SEZÓNY 2019-2020 - „PANTER CUP“  5. ROČNÍKU FRÝDLANT HOCKEY TOUR

V turnaji stáli borci z Pandy. 

Tým nastoupil ve složení:

Brána                                      David Šlajs 

Obrana                 Lukáš Urban     Pavel Karásek

                               Jirka Doležal         Jirka Bednář     

Útok         Tomáš Urban      Filip Kousal     Michal Prokop

                  Libor Potocký      Jirka Szilagyi    Jirka Hypš 

                                  

Kapitán Panterů po předchozích "nezdarech", kdy Panteři nesplnili ambice ataku druhé příčky v turnaji, provedl zasadni zmeny.

Tentokrát přesto, že bylo víc zájemců o ofenzivu, nominoval hráče pouze do dvou útoků. Navíc připravil speciální variantu pro hru proti papírově nasazenému favoritovi Old boys, týmu, který se Panterům ještě nikdy nepodařilo porazit.

V prvním utkání nastoupili Panteři proti Volantům, týmu, který na minulém turnaji Pantery porazil.

Bohužel hned v prvním zápase jsme postrádali klíčového útočníka prvního útoku Bédu P, který avizoval zpoždění a nástup až do druhého zápasu. Pavel K. byl tedy přesunut na křídlo prvního útoku a obrana hrála ve třech. Panteři byli tedy nuceni, vrátit se k původnímu rozestavení dvou vyrovnaných útoků.

Panteři ovšem nastoupili ve velkém stylu a vyprovodili Volanty výhrou 6:2!

Nadšení po prvním zápase v šatně pominulo se zprávou, že Béda po pátečním protaženém večírku není schopen řídit auto! Ovšem zvládl to bravurně a po náročné komunikační přestřelce s manželkou mu nakonec podlehla a souhlasila, že ho výměnou za malý finanční ústupek na stadion dopraví. Díky Alenko!! 

Béda se dostavil těsně před začátkem druhého zápasu a tak mohl proběhnout experiment kapitána s vyzkoušením změny v sestavě.

Soupeřem Panterů ve druhém zápase byli Rakeťáci.

Panteři upravili složení útoků tak, že postavili obě střelecké hvězdy JS a FK do prvního útoku a Bédu na centra. Do druhého útoku zařadili křídla se šikovnýma rukama JH a TU a na centra přesunuli Libora. Tím vytvořili ofenzivní křídla.

Béda a Libor měli zásadní úkol vypomáhat v obraně, Pavel se posunul z křídla do obrany. Test na Rakeťácích proběhl úspěšně. David vychytal nulu a Panteři porazili Rakeťáky 4:0!

Ve třetím zápase Panteři nastoupili proti borcům z Old boys, týmu, který ještě v dějinách FHT nikdy neporazili. Taktika byla nacvičená a přinesla své ovoce.

Panteři hráli disciplinovaně a evidentně Old boys zaskočili. Hned na začátku se ujali vedení, když ujel JS a skóroval. Old boys tlačili, ale posílená obrana drtila jejich nájezdy už na modré čáře. Pokud se jim podařilo přeci jen proniknout do obranné třetiny Panterů, byl tu vynikající brankář DŠ. Old boys museli otevřít hru a Panterům se znovu podařilo skórovat. 

2:0 už byl slibný výsledek pro udržení, ale Panteři nepolevili a přidávali na tlaku.  Napadali soupeře už při rozehrávce a Old boys začali dělat chyby. Po jedné z krásných akcí Panteři opět skórovali a vedli už 3:0.

Pak se sice podařilo Od boys upravit výsledek na 3:1, ale bezprostředně potom Panteři skórovali po čtvrté. Panteři porazili Old boys 4:1.

Panter cup vyhráli PANTEŘI!                                             

 

4. TURNAJE SEZÓNY 2019-2020 - „VOLANT CUP“  5. ROČNÍKU FRÝDLANT HOCKEY TOUR se Panteři neúčastnili, stáli.

 

5. TURNAJ SEZÓNY 2019-2020 - „RAKETA CUP“  5. ROČNÍKU FRÝDLANT HOCKEY TOUR

V turnaji stáli borci Volantů. 

Tým nastoupil ve složení:

Brána                                      David Šlajs 

Obrana                 Lukáš Urban     Pavel Karásek

                               Jirka Doležal         Jirka Bednář     

Útok         Václav Nedvěd      Jirka Szilagyi     Jan Svoboda     

                  Libor Potocký      Jan Macaj     Jirka Hypš 

   

Před posledním turnajem bylo jasné, že pokud chtějí Panteři hrát o 2.místo, musí turnaj vyhrát. Tomu kapitán přizpůsobil i taktiku jednotlivých zápasů. 

Zápas proti Pandě byl klíčový a tak bylo potřeba posílit obranu a vytvořit jeden progresivní útok. Proto Jirka Bednář, který na posledních trénincích prokázal neuvěřitelnou formu přešel do 2.útoku spolu s Liborem Potockým a Jirkou Hypšem. 1.útok tvořili hvězdy Panterů, Honza Svoboda, Jirka Szilagyi a Venca Nedvěd. Honza Macaj a Pavel Karásek posílili obranou dvojici Lukáš Urban a Jirka Doležal.

Panda, v případě vítězství mohla hrát o celkové vítězství v sérii a proto do zápasu vlétla s neuvěřitelným nasazením. Panteři se v prvních minutách museli bránit. Potom však hru vyrovnali a po první půli byl stav 2:3 pro Pandu. 

Bohužel se Panterům nedařilo rozbíjet útoky Pandy a zároveň útok nebyl tak produktivní, jak jsme si představovali. Obrana ovšem pracovala skvěle.

Panda po 3. gólu znovu ožila a v brzy se jí podařilo vstřelit 4. gól, což Pantery zlomilo. I když nepřestali bruslit a měli množství šancí, nedařilo se vstřelit gól. 

Panteři s Pandou prohráli 3:6.

Ve druhém utkání nastoupili Panteři proti Old boys a byla tu stále šance hrát o druhé místo v sérii, pokud bychom soupeře porazili. Potom při stejném počtu bodů, byla šance....

Proti Old boys stáhl kapitán  Jirku Bednáře do obrany a v útoku ho nahradil Pavlem Karáskem. Panteři na 3. turnaji Old boys porazili a tak si poměrně věřili. 

Old boys nastoupili v jedné z nejsilnějších sestav v letošním ročníku. Celý zápas byl neuvěřitelně vyrovnaný a hrálo se "nahoru dolů" celých 30 minut. Štěstí měl však zase soupeř. Hned na začátku se mu podařilo vstřelit 2 rychlé góly, téměř za sebou. Panteři pak zlepšili hru a začali soupeře tlačit. Pak přišel další smolný okamžik a 3.gólem se Old boy ujalo vedení 3:0. Panteři měli neuvěřitelné množství šancí, ale brankář soupeře podržel. Panteři dokázali jen zkorigovat výsledek s Old boys na 1:3.  

 

V posledním zápase hráli Panteři s Rakeťáky.  Tam už bylo vše jasné a Panteři věděli, že si nanejvýš mohou vylepšit reputaci na turnaji, ale na celkové umístění již výsledek nebude mít vliv. Na třetí zápas přešel Honza Macaj do útoku a Libor Potocký se stáhnul do obrany. Navíc, protože panterská 1 v bráně musel do práce, nahradil ho v bráně hostující brankář z Pandy Milan Havlík. 

Panterům se konečně probudil 1.útok a přesto, že nepředvedli nepříliš kombinační hokej, byli produktivní. Panteři porazili Rakeťáky 6:3.

Pořadí v turnaji

1. Old boys   4b

2.Panda         3b

3.Panteři       2b 

4.Rakety       1b

Panteři tedy v turnaji obsadili 3.místo.  

Celkové pořadí v sérii FHT 2019-2020

1. Old boys   14b

2.Panda         13b

3.Panteři       10b 

4.Volanti         7b

5.Rakety         4b

Celkové pořadí po 5-ti turnajích s konečnou bilancí jedno první místo v turnaji a tři třetí místa v turnaji obsadili Panteři konečné 3.místo v sérii FHT 2019-2020.