Jdi na obsah Jdi na menu
 


FHT 2021

Dne 6.11.2021 se uskutečnil na zimním stadionu ve Frýdlantu 1. turnaj Frýdlant Hockey Tour, ročníku 2021.

Panteři v době po covidové, měli problém s účastí klíčových hráčů a ještě 3 dny před turnajem bylo na soupisce jen 7 hráčů. Vysoká marodka a nepochopení v rodině (odhalené milenky a pak hlídání dětí za trest, pracovní vytíženost, lenost apod), měly negativní dopad na nominaci turnaje. Nakonec se podařilo postavit tým 9-ti bohatýrů, kteří s plným nasazením vlétli do turnaje. 

V prvním zápase si Panteři vylosovali odvěkého rivala, tým Pandy Frýdlant a zápas ji vyšel skvěle!                                                                            Pandu s přehledem porazili poměrem 8:3, což je nejvyšší výhra nad Pandou v historii.

Ve druhém zápase nastoupili Panteři pro papírovému favoritovi a vítězi několika předešlých ročníků Old boys Frýdlant.                                                                      Panteři odehráli vyrovnaný zápas a remizovali s Old boys v poměru 2:2.

Třetím soupeřem Panterů byli liberečtí Volanti. Ti remizovali s Old Boys 2:2 a tým obohatili o bývalého reprezentanta Jana Holuba, který hrál do 2015 za Slavii Praha a od 2015 do 2021 za BK Mladá Boleslav. Ani tento hráč však Pantery nezlomil a v emocionálním zápase nakonec Panteři remizovali 3:3.

Při stejném počtu bodu s Old boys, nakonec Panteři zvítězili v turnaji na skóre o jediný gól.

Výsledky:     Old boys - Volanti          2:2                                                                                              Panteři - Panda             8:3                                                                                              Panteři - Old boys         2:2                                                                                              Panda - Volanti             6:1                                                                                               Panda - Old boys         8:4                                                                                              Panteři - Volanti             3:3

 

Dne 11.12.2021 se uskutečnil na zimním stadionu ve Frýdlantu 2. turnaj Frýdlant Hockey Tour, ročníku 2021-2022.

Panteři opět měli problém s účastí klíčových hráčů a tentokrát ještě ve čtvrtek bylo na soupisce jen 7 hráčů.  Nakonec se podařilo angažovat tři "ne Pantery" Míšu Hájka, Honzu Koťátka a Kubu Blaila, kteří s plným nasazením vlétli do turnaje. Bránu kryl, stejně jako v prvním turnaji Vašek Šlais.

V prvním zápase Panteři porazili těsně tým Volantů 4:3, dalším soupeřem byl tým Old boys, který Panteři porazili s přehledem 7:2. Posledního soupeře, tým Pandy Frýdlant, porazili Panteři nekompromisně 3:0 a obhájili vítězství z prvního turnaje. Skvělý zápas a obrovská bojovnost všech hráčů týmu.   

Musím ovšem přiznat, že k vítězství v turnaji nám dopomohl duch velikána Jardy Jágra, který byl s námi jak v šatně, tak i na střídačce a i při závěrečném focení. Díky Jardo!!!                                                                                                         

Pořadí druhého turnaje:  1. Panteři, 2. Panda, 3. Volanti, 4. Old boys

Výsledky FHT 2021 po dvou turnajích   

HC Panteři       8b      28:12                                                    HC Panda        5b      24:24                                                  HC Old boys   4b      18:23                                              HC Volant        3b      16:25

První turnaj v roce 2022 se uskutečnil  8.ledna na zimním stadionu ve Frýdlantu. Šlo již o 3. turnaj série Frýdlant Hockey Tour, ročníku 2021-2022.

Tentokrát to bylo poprvé, kdy neměli Panteři problém s účastí. Po předchozích vítězných taženích Panterů ve FHT 2020-2022, chtěl každý zažít sladký pocit výhry na vlastní kůži. Takže tentokrát nemuseli Panteři angažovat žádné borce na výpomoc a zúčastnili se ho jen borci základního kádru.  

Za Pantery nastoupili: v bráně tradiční opora Vašek Šlais. Obrana Jirka Doležal, Lukáš Urban, Jirka Bednář a Libor Potocký. V útoku pak Honza Svoboda, Jirka Szilagyi, Tomáš Urban, Honza Macaj, Pavel Karásek a Filip Kousal.  Sisný tým!!

Bohužel už na začátku došlo ke komplikacím, kdy Honza Macaj nestihl úvodní ceremoniál, přesto, že jsme nechali přehrát 2x českou hymnu a přidali i slovenskou část "Nad Tatrou sa blýská..."

První zápas jsme hráli s Pandou, Honza nestíhal a tak vyrazil přímo z práce na traktoru. Policisti z Frýdlantu (samozřejmě spojitost s Pandou je markantní), ho v Dětřichově stavěli s tím, že jeho traktor jel příliš rychle.

Nakonec se věc vysvětlila, ale zdržení způsobilo, že Máca dorazil až v průběhu 1.třetiny, kdy jsme již prohrávali 0:1.

V prvním zápase Panda nastoupila doposud v nejsilnější sestavě a porazila Pantery s přehledem 7:4. To nebyl dobrý začátek obhájce dvojnásobného vítěze posledních turnajů!

Ve druhém zápase hráli Panteři s Old boys, v minulých ročnících absolutně nejsilnějším týmem. Panteři věděli, že teď je nutné zabrat a nedali Old boys šanci. Panteři porazili Old boys 7:2.

Ve třetím, posledním zápase nastoupili Panteři proti Volantům. Týmu, který je v letošním ročníku hodně trápí, přesto, že jeho výsledky tomu neodpovídají. Volanti porazili Old boys 6:0 a kdyby Pantery porazili, získali by druhé místo v turnaji. Tým Volantů však hrál dvojutkání a po předchozím utkání s Pandou, kdy je Panda "přejela" 8:1 !!, byla dobře patrná frustrace týmu.                                         

Panteři začali dobře a v 10. minutě už vedli 2:0! Po chybě v útočné i obranné části však ujel hráč soupeře a zkorigoval na 2:1. Dvě minuty před koncem první části byl stav 2:1 a bylo patrné, že soupeř nám nedaruje ani píď ledu.

Pak přišla chyba v útočném pásmu Panterů a přes obránce přešel skákající puk za modrou čáru. Tentokrát se dostal do úniku Volant Honza Holub (hráč, který má desítky startů v extralize za Bílé tygry Liberec, naposledy v roce 2012 v play off,  má 4 reprezentační starty za ČR a v roce 2002 byl draftovaný jako 197. hráč v pořadí do NHL, týmu New York Islanders-to jen pro ty, kteří si myslí, že letošní FHT ve Frýdlantu je na úrovni "pralesní ligy").

Ale i Panteři mají tvrdé obránce! Jedním z nich je Jirka Doležal, zvaný Dodo. Ten Honzu Holuba bránil vlastním tělem a přesto, že se přes něj Holub dostal, nepodařilo se mu vystřelit.

Holub v nájezdu věděl, že je už moc blízko u brány a tak se pokusil o zpětnou kličku. Dodo, který byl však těsně za ním, do něj narazil a srazil ho i s brankářem do brány.

V kleci se tak rázem ocitli spolu s brankářem Vencou i oba ptáci. Holub a Dodo (Dodo-latinsky Didus Ineptus, pták tělem husa, křikem orel, který provokoval španělské mořeplavce na ostrovech do té míry, že byl vyhuben).                                             

Rozhodčí Petr Krejbich posoudil střet jako neúmyslný a tresty nerozdal.

Honza Holub stanovisko rozhodčího neunesl a vymrštil hokejku do ochranného plexiskla, spolu s gejzírem nepublikovatelných slov na adresu rozhodčího.

Petr Krejbich za urážku rozhodčího vyloučil Holuba velkým trestem na 2 minuty (FHT má v pravidlech dva tresty - malý na 1 minutu a velký na 2 minuty), načež se připojila celá střídačka Volantů s vulgární sprškou nadávek na hlavu rozhodčího.

Ten klasifikoval počínání střídačky Volantů za nesportovní chování a zápas ukončil.      

Zápas tak byl předčasně ukončen a Panteři vyhráli kontumačně 5:0.

Po dvou vítězstvích tak skončili v turnaji druzí a vedou tabulku FHT ročníku 2021/2022                                                                                     

Pořadí třetího turnaje:  1. Panda, 2. Panteři, 3. Volanti, 4. Old boys

Výsledky FHT 2021/2022 po třech turnajích   

HC Panteři       11b      44:21                                                    HC Panda          9b      44:33                                                    HC Old boys     5b       24:41                                        HC Volant          5b       17:4

Čtvrtý turnaj FHT se uskutečnil  5.února na zimním stadionu ve Frýdlantu.

Tento turnaj Panterům opravdu nevyšel a obsadili potupné 4.místo. Bohužel do této doby nebyly předány podklady k turnaji a proto nejsou zaznamenány výsledky. Zvítězila Panda, druhé místo obsadili Old Boys, třetí Volanti a čtvrté místo Panteři. Ne, že bychom hráli špatně, ale znovu se projevil problém postavení týmu na turnaj. Prostě jsme neměli střelce.

Pořadí čtvrtého turnaje:  1. Panda, 2. Old Boys, 3. Volanti, 4. Panteři

 Výsledky FHT 2021/2022 po čtyřech turnajích   

HC Panda        13b      55:35                                                                   HC Panteři       12b      47:32                                              HC Old boys            8b      37:50                                        HC Volant          7b      28:46

Poslední turnaj sezóny 2021-2022 se uskutečnil 12.3.2022. Panda po čtvrtém turnaji vystřídala Pantery ve vedení v letošní sérii FHT a tak Panteři přijali ambiciózní cíl, porazit Pandu v posledním turnaji a to takovým rozdílem, abychom při rovnosti bodů, zvítězili na lepší skóre i vzájemné zápasy.

Přesto, že se nepodařilo (jako obvykle) postavit tým v plné síle jakou Panteři ve skutečnosti mají, podařilo se sehnat alespoň nutný nejnižší počet hráčů, tedy 9, v takové kvalitě, abychom zvládli odehrát tři zápasy a silné soupeře minimálně potrápili a nenechali ani píď ledu zdarma.

V prvním zápase jsme nastoupili proti týmu Old Boys a přesto, že první zápasy nejsou zrovna doménou Panterů, podařilo se Panterům porazit Old boys  6:3. To byl první krůček Panterů k naplnění cíle turnaje. Ve druhém zápase porazili motivovaní Volanti Pandu 4:2. Ve třetím zápase pak porazili Old boys Pandu 5:2. Panda tedy první dva zápasy prohrála a pokud by je Panteři porazili, stali by se vítězi celé letošní série FHT.

Následoval dvojzápas Panterů s Volanty a Pandou. Volanti, posílení o dva bývalé extraligové hráče Honzu Holuba a Pavla Šoltyse, byli  tvrdým oříškem a přesto, že Panteři vedli, Volanti srovnali, následně dokonce vedli 2:1, ale Panterům se podařilo srovnat 5 minut před koncem zápasu na 2:2. Volanti nakonec, ne úplně regulérním gólem, kdy Holub, 30 vteřin před koncem zápasu, vystřelil golfem z pozice mezi kruhy, brankář Venca vyrazil před sebe, ale nepokryl. Holub dojel před branku, Venca přikryl puk betony, ale Holub agresivně natlačil puk hokejkou i s Vencou do brány. Rozhodčí gól uznal a Panteři prohráli s Volanty těsně 2:3.

V dalším zápase nastoupili Panteři proti Pandě a podali bojovný výkon. Minutu před koncem, za stavu 3:2 pro Pantery, Panda stáhla brankáře a hrála v šesti. Panteři se nejenom ubránili, ale Honza Svoboda se uvolnil, ujel a skóroval do prázdné branky. Panteři nad Pandou zvítězili 4:2.

V posledním zápase se hrálo o umístění v turnaji. Volanti nastoupili proti Old Boys a po první půli vedli 2:0. Druhá půle se jim však nedařila a Old Boys srovnali a následně dali další dva góly. Old boys zvítězili nad Volanty 4:2.

Bylo jasné, že v posledním turnaji propadla Panda, která obsadila 4.místo. Týmy na prvních třech místech měly stejný počet bodů a tak rozhodovaly vstřelené branky.  Vítězem se stal tým Old boys, na druhém místě tým Panteři a třetí pak tým Volantů.

Pořadí pátého turnaje:  1. Old boys, 2. Panteři, 3. Volanti, 4. Panda

  Výsledky FHT 2021/2022 po pěti turnajích   

HC Panteři         15b      59:40                                                                HC Panda           14b      61:48                                              HC Old boys        12b      50:61                                        HC Volant              9b      38:55

V celkovém součtu výsledků po všech pěti turnajích série FHT 2021-2022, se na prvním místě umístil tým Panterů s 15 body. GRATULUJEME!!!

                                       cup.jpg

Druhé místo obsadil tým Pandy se 14 body. Třetí místo tým Old Boys s 12 body  na posledním místě pak tým Volantů s 9 body.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář