Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. FHT 17.12.2022

22. 12. 2022

Dne 17.12.2022 proběhl 2. turnaj FHT ve Frýdlantu.

Stejně jako v prvním turnaji změřily síly čtyři týmy, Panda, Old boys, Volanti a Panteři.

Turnaj zahájili Panteři, když nastoupili v prvním zápase proti Old boys. Ti v letošním ročníku už nepůsobí tak sebevědomě, tak jako v minulých ročnících, kdy s přehledem přehrávali všechny týmy o 3 až 4 branky.

Z důvodu nedostatku obránců šel do obrany Honza S a Libor na levé křídlo útoku. Panteři měli skvělý úvod. Po přihrávce Míry S, skóroval Libor P. Po té se dostal do úniku Filip K. a překonal gólmana krásnou kličkou do bekendu. Soupeř snížili na 1:2, ale Panteři je nenechali srovnat. Naopak Tomáš střelou z kruhů zvýšil na 3:1. Pak nastala vzájemná přestřelka, kdy za Pantery skóroval Honza S. a dvakrát Jirka S. Soupeři vsítili ještě 3 góly a tak konečný stav Panteři - Old boys 6:4. 

Ve druhém zápase porazila Panda - Volanty 7:2 přesto, že Volanti drželi do poloviny zápasu stav 2:2.

Ve třetím zápase si poradili Old boys s Volanty  5:1

Ve čtvrtém zápase hostili Panteři Pandu a nezačali vůbec dobře. Panteři soupeře podcenili a nedostávali se vůbec do hry. Panda Pantery v první půli přehrála 3:0 po dvou gólech z přesilovky.  Na začátku druhé půle vsítila Panda čtvrtý gól na 0:4 a bylo zle. Panteři se však nevzdali a rozjeli se k obratu. Jirka S., při vlastním oslabení ujel a vsítil první branku Panterů. Druhou branku Panterů střelou z poza kruhů vstřelil Honza K. Do konce zápasu zbývaly 3 minuty, když rozhodčí poslal hráče Pandy na trestnou lavici za faul. Po dohodě jsme stáhli brankáře a hráli v 6-ti hráčích. Z přesilovky pak zhruba 2 minuty před koncem skóroval Honza S. Stav 3:4. Ihned po středové buly jsme opět stáhli brankáře a pokračovali v šesti. Soupeř však z posledních sil ubránil stav do konce zápasu a tak konečný výsledek Panteři - Panda 3:4.  

V pátém zápase nastoupili Old boys proti Pandě a porazili ji. Old boys - Panda 5:3 

V posledním zápase nastoupili Panteři proti Volantům a matematika byla jasná. Pokud Panteři vyhrají, zvítězí v celém turnaji na pravidlo aplikované při rovnosti bodů, počtu vstřelených a obdržených branek. Poslední by pak byli Volanti.  Pokud ovšem Panteři prohrají, budou poslední a na třetí místo se dostanou Volanti. Oba týmy si to dobře uvědomovali a proto i hra byla trochu neuspořádaná a emotivní.  Bohužel Jirka S. dostal trest 2 min. + osobní trest za nesportovní chování (řekl něco pikantního na adresu rozhodčího), čímž my jsme přišli na 10 minut o klíčového hráče a zároveň jsme dali výbornou příležitost soupeři přehrát nás v poli. Emoce vrcholily s příležitostí a tak docházelo k hromadě hraničních zákroků, které zejména lavička Volantů špatně nesla. Rozhodčí však byli profesionálové a tak hru udrželi v mezích regulérnosti.

Tlak Panterů byl obrovský, ale Volanti stále vzdorovali. Převážnou část druhé půle jsme odehráli ve třetině soupeře. Zhruba 4 minuty před koncem zápasu se konečně ujala jedna střela. Tomáš U. krásně zavěsil do vrchní spojnice brány a Panteři vedli 1:0. Tento stav zůstal do konce zápasu a vítězství bylo naše!!  Panteři - Volant  1:0. 

Pořadí         body   skóre

1. Old boys        4b         14:10       

1. Panda            4b          14:9

1. Panteři           4b         10:8       

4. Volant            0b           3:13

Celkové pořadí z minitabulky 3 týmů se stejným počtem bodů

Pořadí         body   skóre

1. Panteři           4b         9:8       

2. Old boys        4b         9:9

3. Panda            4b          7:7

4.Volant              0b

BLAHOPŘEJEME PANTERŮM K PRVNÍMU LETOŠNÍMU VÍTĚZSTVÍ V SOUTĚŽI!!!